събота, 6 септември 2014 г.

"ФЕНОМЕНЪТ ЦАРИЧИНА"


През 1990 година, по заповед на Генералния щаб на Българската армия, започват разкопки в село Царичина. Изпратена е информация от извънземна цивилизация, според която там се намира гробницата на първото същество, живяло някога на Земята.
Мястото на разкопките става секретен военен обект, на който работят само екстрасенси и висши офицери. Те виждат странни летящи обекти, загадъчни светлини и поддържат контакт с извънземните.
Участниците в операцията настояват изследването на царичинската дупка да продължи. Учените вярват, че военните са били подведени от екстрасенсите.
14 години по-късно това може да бъде най-голямата измама в новата ни история, или дълго търсеното доказателство, че не сме сами във Вселената.
На 30 километра северозападно от София се намира Царичина. Тук живеят около 40 души, повечето от тях са пенсионери. Рано сутринта на 6 декември 1990 година в центъра на селото спират военни автомобили и багер. За няколко часа на това място е изкопана дупка с дължина 15 метра и дълбочина 2 метра и половина. Селяните дори не подозират, че по заповед на Генералния щаб на Българската армия военните търсят в Царичина съкровището на цар Самуил.


Информацията за съкровището идва в Генералния щаб от асансьорния техник Димитър Кекеменов. В неговия род от поколения се носи легендата за имането на Самуил, скрито в Царичина. Една нощ Кекеменов сънува Вазов, Левски и Ботев, а Раковски слага ръка на рамото му и казва: "Димитре, българино, поведи българите!" Това кара Кекеменов да разкаже легендата на висши военни, защото само те ще се заемат безкористно с откриването на съкровището. Сънят с посланието на Раковски звучи меко казано странно, но не и за началника на Генералния щаб генерал Радню Минчев. Той издава заповед за започване на разкопки в село Царичина в търсене на съкровището. Освен военните, на обекта са и трима екстрасенси, които се опитват да локализират мястото. Изкопните работи са спрени, защото на дълбочина 2 метра и половина багерът удря в скала.
По това време Елисавета Логинова е начинаещ екстрасенс и контактьор с извънземни цивилизации. Тя е съпруга на служител в Генералния щаб и е призована да участва в търсенето на съкровището. Елисавета получава информация от извънземни, че мястото и целта на разкопките са погрешни. Според посланието от Космоса, военните трябва да копаят на 100 метра югоизточно от първата дупка. Там ще открият нещо повече от съкровището на Самуил. Очаква ги гробницата на първото разумно същество, което е населявало Земята. То е било двуполово и високо около 2 метра и половина.


"Това, което аз виждах и съм го скицирала на лист бяла хартия, е, че той има като една каменна обковка около самия скелет, и мека, то не е глина, като мек материал, който е полепнал около скелета. Това е нещото, което го е запазило през толкова много, много години", обяснява Елисавета Логинова.
В центъра на Царичина, точно до кръчмата и площада, военните изграждат лагера на експедицията. Върху поляната до дупката са разположени радио-релейна станция, фургони и палатки. Мястото е обградено с двуметрова ограда от камуфлажна мрежа срещу любопитните погледи на местните жители.
На 7 декември 1990 година разкопките започват. Логинова е в Генералния щаб на армията, където получава посланията от извънземните къде и как да се копае. В Царичина са тогавашният началник на химическите войски генерал Динев, трима екстрасенси и полковник Цветко Кънев, който е заместник-началник на Военно-научния отдел в щаба. Охрана на обекта са редови войници от софийско поделение. Копаят само генерал Динев и още няколко висши военни. Според Генералния щаб, в дупката трябва да работят само най-сигурните и проверени хора. Скоро Логинова е изпратена да се включи в изкопните работи на секретния военен обект Царичина.

Подробни данни от участник в събитието.

Николай Николов

2 коментара:

  1. Аз съм служил в батальона който е охранявал и копал там. Влизал съм вътре в "дупката". И да Ви кажа от тогава толкова глупости съм прочел и видял по телевизии, радио, книги, вестници и интернет... нищо не е вярно. Както и написаното тук, по-горе. Всеки си пише каквото му падне, говоря специално за "Царичина". А истината е съвсем друга. Намерили, изнасяли, грандиозни и невиждани неща... как пък не ви е срам да лъжете хората бе?!

    ОтговорИзтриване
  2. Съжалявам, но не съм аз автора или участник в събитието. Каквото са ми разказали ( явно излъгали), то това съм и написал. И на края на написаното съм уточнил това. Всичко добро ви желая!

    ОтговорИзтриване