петък, 13 ноември 2009 г.

Уиндоус 7 е взаимствал идеи от МАК

Сътрудник на Microsoft е казал в своето интервю , че при работата над новата операционна система Windows 7 компанията е взаимствала някои идеи от своя конкурент Apple и нейната Mac OS .








Саймон Алдоус (Simon Aldous), ръководител на отдела за работа с партньорите на Microsoft, в своето неотдавнашно интервю по пред изданието PCR неочаквано казал, че софтуерния гигант е взаимствал част от идеите от Mac OS X на Apple при работа над своята нова ОС Windows 7.

«Хората често говорят за това колко е прекрасна, удобна и лесна за ползване е Mac OS X система. При работата над Windows 7 ние се постарахме да и придадем всички графични предимства на Mac. Ние значително подобрихме графичния интерфейс. Но той е построен на ядрото на Vista, което е много по стабилно от това на сегашната платформа на Mac», казал Алдоус. "Ние взехме най - доброто от Vista, включвайки ключовата инфраструктура на операционната система и я направихме много - по бърза, съкращавайки нейния код, за да го направим по-ефективен" – добавил той. Впрочем софтуерния гигант бързо „взел своите думи назад” заявявайки, че Алдоус просто не знаел за какво говори।


«Днес в пресата се появи неточен цитат за дизайна на Windows 7 и за това, че външният и вид е бил взаимстван от Mac OS X. За съжаление тези думи са произнесени от сътрудник на Microsoft, който по никакъв начин не е участвал в създаването на графичния дизайн на Windows 7. Неприятно ми е да говоря така за един от нас, но неговите коментари са неточни, – написал Брендон ЛеБланк (Brandon LeBlanc), шеф на отдела за комуникации Windows Client Communications Team, в официалния блог на Windows.

Няма коментари:

Публикуване на коментар