петък, 27 ноември 2009 г.

История на запада и тайния му възход

Че са диви племена са си знаели и самите западноевропейци, преди евреите и папата да ги убедят, че са върха на културата и трябва да направят културен целия свят. Достатъчно е, човек да попрелисти картината на Лондон, описан от Чарлз Дикенс или на Париж от "Без дом" и "Клетниците" - и живота в тях.

Ако не диви, какви могат могат да бъдат тези:След като римляните си тръгнали от Британския остров, живеещите там не могли да възстановят МЕСТНАТА търговия между отделните области още седемстотин години. Въпреки, че римляните им оставили пътища...


Западноевропейците претендират, че наследяват културата си от Рим (който разрушават). На свой ред пък римляните са заели културата си от етруските и Картаген. По-късно, са превъзнасяли гръцката. А самите гърците са я заели от предгръцкото население на Балканите и Мала Азия - пеласгите и траките.Гърците от своя страна се появяват като един пиратски народ, който няма много общо с бялата раса. Днес налагат "тяхната" култура по причина, че тя се харесала на римляните, а папския двор я харесал от тях. Западноевропейските племена пък нямат своя и затова са си избрали нея.
Най-странното в цялата история е, как тези миризливи племена, които са си боядисвали лицата със синя боя, изведнъж през
последните 2-3 века стават световни империи и Велики сили."Цивилизационният бум" Всичко става изведнъж, а векове (и хилядолетия) наред преди това западноевропейските народности са си живеели безпросветно в колибите заедно с говедата, обличали са се в овчи кожи, а единствената каменна постройка е била замъка на местния феодал и черквата (поддържана от Ватикана), колели са се най-вече помежду си и изобщо са нямали идея да създават нещо подобно на по-голяма държава. Напротив - феодалите са си господарували всеки над своето племе и никак не са имали намерение да се обединяват.Неграмотността е била повсеместна.


Карл Велики с големи мъки се научил да чете, но така и не успял да се научи да пише. Алфред Велики започнал да пише едва на 40-годишна възраст. Той бил изключение. Четенето и писано било занимание само за монасите и изобщо на него не се гледало с добро око - ако някой можел да чете и пише и не бил монах, го смятали за мръднал или за недостатъчно мъжествен, въобще нещо не било наред. За сравнение, според нашите историци, населението в средновековна България е било масово грамотно - според тях през 14 в. две трети от българите са можели да четат и да пишат, а примерите са масови надписи по стени и камъни, повечето от които са недотам цензурни.


Западноевропейците не са народи от свободни хора - те са
народи с робска психика, които никога - и до днес - не са излизали от феодализма.
Те не познават свободата и независимостта, а само подчинението пред феодала - все едно дали той е сеньор, лорд, шеф на фирмата или еврейска банка в която са си ипотекирали и внуците. Практически разлика между капитализъм и феодализъм е трудно да се намери (освен мъгляви приказки за разлика в средствата за производство, но това не е социална, а научно-техническа категория). Те никога не са имали собственост като нас. Всичко тяхно винаги е било притежание на сеньора (шефа, банката) - от жилището и покъщината (в работническите квартали в Англия и телевизорите са ... под наем срещу такса), до жената (правото на първа брачна нощ на сеньора
). При нас нещата са съвсем различни - робовладелство не сме имали от дълбока древност (тангризмът го забранява), всеки си е бил собственик на земята, къщата, конете, добитъка, дюкяна, занаята и пр. (докато през византийското робство нашите боляри не започнали да заимстват византийски и западняшки порядки). Почти внезапно преди няколко века при западняците започва и периодът на Големите географски открития. Дотогава обитателите и племената на тази част на света не са имали идея, какво има в съседния град (невъзстановената търговия 700 години на Острова) и повечето от тях са прекарвали живота си около колибите си, без да излязат от собственото си село, какво остава за идея да търсят Индия.

Изведнъж там започват да се влагат огромни средства в далечни плавания. Навярно някой друг е дал идеята на западните корони, някой който е имал сведения за географията, карти за маршрутите и сведения за земите, които да се усвоят. Версията на официалната история е повече от странна и рисува една невероятна картина:Изведнъж цели плеяди от мореплаватели в странен плам се впуснали с флотилии във всевъзможни посоки, за да откриват нови земи, обхванати от любознателност.

Преди това хиляди години наред тази черта - любознателността - изобщо е отсъствала при това население. Странно е и по-ранното папско хрумване за кръстоносните походи и те като цяло са странно мероприятие. Всъщност това е първия голям контакт на западноевропейското население с останалия свят. Тогава рицарите донесли на запад грима - преди това западните жени не са познавали това нещо - и много други нововъведения.Преди кръстоносните походи света не е обръщал голямо внимание на тези племена и те не са били особен фактор. Ако не е било папството, с неговите амбиции, вероятно така е щяло и да продължи.


Любопитен момент е и културната революция на Запада - Ренесансът. Изведнъж се появяват няколко художници, които започват да рисуват толкова реалистично, че някой от картините и фреските им са като фотокопия. От къде е дошло това познание, след като преди това въобще не е съществувало? Същото е положението и в естествените науки, фолософията, астрономията, медицината, архитектурата и т.н.

Погледнато от страни, изглежда сякаш по това време някой е хвърлил "интелектуална и духовна бомба" в Западна Европа, която дава началото на верижна реакция, а липсва момента на естествения преход. Началото на ренесанса в Западна Европа обхваща период от около 100 години - 14-15 век.

Един любопитен факт. Корабите от флотилията на Христофор Колумб са строени по арабски проекти, дадени на мореплавателя в Южна Испания, която по това време е била под властта на сарацините. Нещо повече. Колумб е излъгал Португалския и Испанския дворове, като им е казал, че ще открие западен път към Индия. Той е знаел къде отива, защото е разполагал с древни морски карти, дадени му пак от арабите.

Намерено

3 коментара:

  1. Съгласен съм с тези твърдения но до някъде! Все пак почти всички научни постижения дължим на германските народи!Азиатците могат да осъвършенстват дадена идея,проект,но не ида откриват нещо ново,непознато!Източните монголски племена нямат този откривателски талант,който имат европейските народи!!!Да не забравяме,че всеки националист дърпа всичко към благородния произход на неговите си братя по народност!Аз съм националист,но нсе твърдя,че българите са дали всичко на Европа!Ние ако бяхме допринесли нещо за всеобщата култура,сега малко отмалко щяхме да живеем на по-висок стандарт!Защо масово неграмотността цари сред българските младежи,ни говоря за циганските,а за българските!?Ами защото има българи,носещи нордическите гени,които сда кажем са по-умни от останалите,но има и българи с азиатски такива,на които им е по-трудно да възприемат сложните неща!!!

    ОтговорИзтриване
  2. На западните тъпанари всичко е дадено наготово от ВАТИКАНА!

    ОтговорИзтриване
  3. За мое най голямо съжаление от много години българският народ е с робска психика...Аз никога не съм била такава и поради това сега не съм в БГ...

    ОтговорИзтриване