неделя, 15 ноември 2009 г.

Тайните обитатели на луната





На сутринта на 16 юли, 1969 от стартовата точка 39А на Центъра за Космически Полети „Кенеди”, с дим и пламъци нагоре се устреми ракетата с космическият кораб "Аполо - 11". След няколко часа полет до Луната, астронавтите Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Е. Олдрин съобщиха в космическия център, че корабът е преследван от някакви "светещи топки" които повтарят всички маневри на "Аполо."

Центърът в Хюстън, е сериозно разтревожен: „Тези руснаци са все там където не ги очакваш”! Представени са много версии, като едната от тях е ,че това е торпедо. Чакат притеснени три дни, но взрив така и не настъпва. От идеята, че е "само" НЛО, на никой не му става по леко. Нервите им са опънати да край!



Помощника на Армстронг по-късно си спомня: "На разстояние една четвърт от пътя до Луната, към Аполо се приближиха на разстояние три фута (1 м), три неизвестни обекта: Когато модула започна да се спуска за кацане, три НЛО с диаметър 15-30 метра, се приземиха на края на кратера”.

След кацането на лунната повърхност на 20 юни в Хюстън повторно постъпва смущаваща информация. За докладите на екипажа в живо предаване наблюдава почти целият свят, с изключение на Съветския съюз и Китай: "Виждам много малки кратери: Те са с диаметър от 6 до 15 метра: На разстояние от около половин миля от нас, виждам следи, които приличат на оставени от танк:". Изведнъж милиони телевизионни зрители чуват странни звуци, наподобяващи едновременно свирката на локомотив и на работата на ъглошлайф. Притеснен оператор от НАСА попитал: "Сигурни ли сте, че не сте се свързали с тях?". Астронавтите проверяват предавателя, и става ясно, че мистериозният сигнал, идва от друго място. Армстронг преминава на друга честота за връзка с Хюстън: "Какво е това?" Бих искал да знам истината, какво е това? ". Операторът също така нищо не разбира: "Какво става? Нещо не е наред?". Екипажа отговаря: "Има големи обекти, сър!" Огромни! "О, Боже мой!" Те стоят от другата страна на кратера! На Луната и ни гледат! .. " По ирония на съдбата, мястото, където се намират космонавтите по това време, е наречено „Море на спокойствието”.
По нататък историята с историческата фраза на Армстронг я знаят всички.



Подобни случки има и с останалите кораби Аполо кацали на лунната повърхност.
А астронавтите от Аполо – 10 са заснели на лента неизвестен движещ се бял обект над повърхността на „Морето на Смит”.



През есента на 1973 година НАСА все пак малко подигнаха завесата на секретност и потвърдиха, че НЛО общо са наблюдавали 25 астронавти. Ръководителят на цялата американска лунна програма, Вернер фон Браун се изказа пред списанието "Изотера" все пак еднозначно: "Съществуват извън земни сили, които са неимоверно по - силни отколкото сме предполагали. Повече нямам право нищо да говоря за това”.

Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар