четвъртък, 26 ноември 2009 г.

Кой е Тодор Живков - историята не трябва да се изопачава!

"...Обичта ми към хората се преплиташе винаги с обичта ми към Отечеството. Исках в България да няма бедни хора, исках моята родна страна да стане силна, богата и независима сред останалите държави. Вярвах, че и аз ще успея да направя нещо за тази цел. Винаги, дори и в най-трудните моменти, не губех вяра и оптимизъм... "


Най-големият държавник на нова България, човекът пред когото всички днешни политици изглеждат лилипути. Човекът, който не допускаше боклуци да управляват съдбите на милиони.


Държавникът, който навън беше виртуозен дипломат, а в собствената си страна никога не стана високомерен.


Човекът, на когото се падна да води България в сложно време и да лавира между изтока и запада, между чука и наковалнята, но никога не забрави интересите на България.


Човекът, който издигна България до средно развита европейска страна, с мощна икономика и армия и беше на път да постигне още повече.


Човекът, който не допусна съветски военни бази на българска територия, за разлика от водачите на останалите страни от соцлагера.


Човекът, който не допусна да успее опитът на американската агентура България да бъде превърната в Косово.


Човекът, от когото имаха респект и на запад и на изток, а сред своите никога не поиска да бъде нещо повече от обикновен шоп. Човекът, който никога не се поддаде на опиума на властта, никога не стана сноб и никога не претендираше да е нещо повече от който и да е среден българин.


Човекът, който се държеше наравно с всички и имаше какво да си каже и с последния чичо от село.


Човекът, който разказваше вицове за себе си и разсмиваше цял народ с неизчерпаемото си чувство за хумор и остроумие, никога не престана да бъде самокритичен и никога не се взе на сериозно.


Човекът, на чиито плещи лежеше огромна отговорност, но никога не допусна до обикновения българин да стигнат тревогите и смутовете на времето.
Човекът, който ни осигуряваше безметежно време с цената на всичко.
Човекът, при който децата играеха по улиците до 12 ч., без никой да се притеснява за тях, при който милицията нямаше работа, един квартален стигаше на десетки хиляди хора, а никой не се сещаше да заключва врати и коли.
Човекът, при който никой не те закачаше за една трева или за две-три бири зад волана.
Човекът, при който и последния български гражданин имаше покрив и работа, отопление и медицинско обслужване.
Човекът, при когото обикновеният българин строеше къщи и вили и оставяше спестовни книжки на децата си.
Човекът, при който обикновените хора и от най-затънтеното село караха почивки на морето по месец, в курорти, които сега ни се струват луксозни.
Човекът, който се "съобразяваше" с Москва формално, но си правеше каквото искаше.
Човекът, при който формално се вдигаха лозунги за интернационализъм, но прокарваше най-твърдия националистически курс. Човекът при който образователната система възпита цели поколения българи в патриотизъм.
Човекът, чийто планове не можаха да се осъществят докрай, но остави цели на поколенията...
Човекът, който накрая остаря и вече нямаше сили да спира протежетата на Горбачов и САЩ...
Човекът, когото оценихме истински едва когато го изгубихме...



"...Аз вярвам в българските млади хора. Не се съмнявам, че те ще изградят по-богата, по-справедлива и по-демократична България от нашата. Зная, че техният живот ще е по-различен от нашите млади години. Бих дал всичко, за да бъде той по-добър и по-лесен. Но лесни пътища няма. Силните, волевите, смелите личности израстват в трудностите...
...Иска ми се да вярвам, че днешните млади българи и българки ще бъдат по-добри във всяко отношение от нас - не каквито сме сега, а каквито бяхме в нашите отминали, в нашите незабравими младежки години... "



Никога не съм бил комунист, но някои истини трябва да се знаят.../ Николай Николов /.

15 коментара:

  1. Аз съм един от тези които играехме до среднощ по улиците, не заключвахме вратите и вечер пред блока се събираха малки и големи. Помня и купоните за храна, но никога не съм лягал гладен, помня и задължителните безплатни прегледи и ваксини... ученическите лагери и туристическите излети сред природата...
    Искам внуците ми да живеят в подобен мирен свят.
    Браво Николай! Поздравявам те за подборката и за Никулден

    ОтговорИзтриване
  2. Жалко че никой в днешно време няма да признае че това всъщност е истината.Вярно,че много неща липсваха на пазара,но пък какво като сега ги има?И аз имах щастието да играя до късно и на спокойствие,за разлика от малкият ми син сега.
    Поздравления за целия блог!Страхотен е!
    От сутринта почти не спирам да го чета.

    ОтговорИзтриване
  3. Да така е,бяхме хора с вдигнати глави.Сега сме робите на Европа...

    ОтговорИзтриване
  4. TOJ PRAVE6E REZIDENCII,HODE6E PO SVETA,DU6TERQMU SU6TO,BATETO SU6TO STOTICI MILONI OTKRADOHA DOKATO BEDNIQ BULGARIN STROE6E KOMUNIZMA...DIMITROVDKI BRIGADI,BELENE-KONCLAGERI I NAKRAQ GOVORITE 4E STE DOVOLNI ...IDIOTI PRESLEDVAHA VI,PI6EHA DONOSI I KAKVOLI O6TE NE! NQMAM DUMI

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. А Я СЕГА КАЖИ МИ ТИ КАКВО СЕ ПРОМЕНИ?! ДЕМОКРАЦИЯ НЕ СЪЩЕСТВУВА НИКЪДЕ - УВИ! МОЖЕ ДА Е СЕЛЯНИН, НО КОИ ВТОРИ ОТ ВАС НЕ Е С ТАКЪВ ПО ПРОИЗХОД?! СРЕЩАЛ СЪМ СЕ С НЕТО 10 ПЪТИ МОЖЕ БИ, НО БЕШЕ ЧОВЕК КОЙТО СЕ БОРЕШЕ ЗА НАРОДА СИ. НЯМА НОРМАЛЕН ЧОВЕК, КОЙТО ЩЕ ТО ОТРЕЧЕ! А СЕГА??! НЕ СЪМ НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА БКП И НА НИКОЯ ПАРТИЯ ОТ ИЗРОДИ СЛЕД ТОВА..... ПРОСТО РЕАЛНО ПРЕЦЕНЯМ. НЕ ГОВОРЯ ЗА ВАС - ЗАБОГАТЕЛИТЕ С КРАЖБИ, ЛЪЖИ И ИЗВРАЩАВАЩИ ЗАКОНА ПСЕТА! ПИША А НАРОДА , ЗА НАС И ЗА ВАС…..

      Изтриване
  5. КУПИХ СИ ЖИЛИЩЕ,ИЗУЧИХ ДЕЦАТА СИ,ИМАХ КОЛА И СКРОМНА ВИЛА.РАБОТИХ СПОКОЙНО ДО ПЕНСИЯ.ПОЗЖОЛЯВАХ СИ ЕКСКУРЗИИ И ПОЧИВКИ.ЗА ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ И МИЛИЦИЯ,ПРЕСЛЕДВАНЕ И ТОРМОЗ НЕ СЪМ И ЧУВАЛ.БЯХ РЕДОВИ ЧЛЕН НА ОФ И ФРЕЗИСТ В ЗАВОД.ВИНАГИ ЩЕ СЪЖЕЛЯВАМ ЗА ОНОВА СПОКОЙСТВИЕ.ПЪК ВИЕ ПИШЕТЕ КАКВОТО СИ ИСКАТЕ'

    ОтговорИзтриване
  6. ТАКА БЯХ И АЗ?! ВЛЯЗОХ В ИНСТИТУТА С ПЪЛНО 6. БЕЗ ВРЪЗКИ.., ИЗУЧИХ СЕ, СТАНАХ НАЧАЛНИК СМЯНА, НАЧАЛНИК ПРОИЗВОДСТВО, ПОСЛЕ ЗАВЪРШИХ ЯДРЕНА ФИЗИКА И РАБОТИХ 4 ГОДИНИ В РУСИЯ - ДУБНА И ПРОЕКТИРАХМЕ СЕГАШНИЯТ ЦЕРН! НИКОГА НЕ СЪМ БИЛ ЧЛЕН НА БКП, СРЕЩАЛ СЪМ СЕ С ТОДОР ЖИВКОВ ОКОЛО 10 ПЪТИ. ВСИЧКИ БЯХМЕ ЕДНАКВО "БОГАТИ" И СЕ РАДВАМ, ЧЕ СЪМ ЖИВЯЛ В ТОЗИ ОПЛЮВАН ОТ ВСИЧКИ ДНЕШНИ МОШЕНИЦИ, КРАДЦИ И РЕНЕГАТИ СТРОЙ! МОЖЕ БИ ИМА ПО-ДОБРО, НО ТОГАВА ЖИВЕЕХ КАТО НОРМАЛЕН ЧОВЕК! ТОКА - БЕЗ ПАРИ, БЕНЗИНА. СЪЩО, ЗАДЪЛЖЕНИЯ КЪМ НИКОЙ!! А, ЗАПЛАТАТА . 350 ЛЕВА, КОЯТО СЕГА СЕ РАВНЯВА НА 4 000!!! ОБРАЗОВАНИЕ – ПЕРФЕКТНО, ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ – СЪЩО. НЯМАШЕ ФАЛШИВИ ХРАНИ, ПРОСТО МЛАДЕЖИТЕ СЕГАШНИ НЕ ЗНАЯТ КАКВО Е СИРЕНЕ, КАШКАВАЛ, МЛЯКО, БИРА, САЛАМ…… КАКВО ПОВЕЧЕ ДА КАЖА! А С КОЛКО ГОТИНИ МОМИЧЕТА СПАХМЕ ОТ ЧЕХОСЛОВАКИЯ, ПОЛША, УНГАРИЯ, ГЕРМАНИЯ, УКРАЙНА, РУСИЯ И….НАШИТЕ! ЛЪЖАТА ОТ 1990 ГОДИНА БЕШЕ ГОЛЯМА И Я НОСИМ ОЩЕ, НО ТЪП НАРОД ЧАМА МУ СТАРА!! АМИ ДА СА МИ ЖИВИ И ЗДРАВИ И ДАНО НЯКОГА СЕ ОСЪЗНАЯТ И ИЗГОНЯТ ДНЕШНИТЕ ПРОДАЖНИ КУРВИ И ПЕДЕРАСИ ОТ ВЛАСТТА! ЗА ПАРИ ТО ЖЕНИТЕ СИ НОСЯТ ПУТКИТЕ КОЛЯНОТО! ПОВЕЧЕ НЕ КОМЕНТИРАМ!!!

    ОтговорИзтриване
  7. За жалост ние българите оценяваме нещо подобаващо след като го изгубим безвъзвратно.Без съмнение при бай Тодор бяхме много по добре макар,че тогава и аз самия не бях на това мнение,но това е самата истина.И сега ми идва една притча на ум четейки коментарите за бай Тошо и изобщо,която е следната:

    Не се фукай със софийското жителство на баща си,защото като се качваш на тавана да не намериш на дядо си цървулите.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Да, вярно е, бяхме по-добре, защото ставахме висшисти по знания, а не с пари както е сега..... Аз влязох с пълно 6 - факт! Никакви връзки, никакви познати.....! А сега -/курвички млади и малки/- тава е кеф за мен???!, и разпад във всички посоки... Свирка от много красиво,и прекрасно на вид момиче, в девети клас за 10 лева..?????? Да не говоря за другото.... жалко за нас като народ.... ГОРКИТЕ, ДЕЦА, .. АМИ И МАЙКИТЕ ИМ СА ТАКИВА, НО ПО-ЕВТИНИ-- ЖАЛКО , НО - ФАКТ!!!

      Изтриване
  8. Всички, които пишат тук, не знаят,че Тодор Живков, в качеството му на комендант на София след 9 септември 1944 г. е наредил на Мирчо Спасов всеки ден да избива по два камиона "врагове" без съд и присъда, както е в нормалните страни. Който мисли,че пиша измислици, нека прочете признанието на Мирчо Спасов във вестник "Отечествен фронт" от април 1990 г./на първа страница, долу в дясно/.
    Същият този "добряк", син на влашката циганка Маруца, с незавърпено третокласно образование /повечето комунисти са такива "интелигенти"/ когато отива в концентрационния лагер край Ловеч, наричан от лагеристите "Слъчев бряг" защото убитите там са получавали диагноза "починал от слънчев удар", когато лагеристите му се оплакват че това не е никакво Трудово възпитателно общежитие, а кланица за хора / там. например беше пребит в чувал Сашо Сладура -музикант, който разказвал вицове /, беше наредил на местните убийци :"Трепете гадовете".
    Всички видяхме след 1989 г. къде е живял "скромния" Тодор Живков в Банкя. Той беше некоронован цар и вестници и телевизия започваха новините с негововто име.
    След 1989 г. беше осъден и под домашен арест заради това, че остави България с 10 милиарда долара дълг, натрупан за 5 години - след 1985 г.
    Престанете с хвалбите за един простак и престъпник.

    ОтговорИзтриване
  9. ПРАВИЛНО Е ПОСТЪПИЛ! СЕГА ДОСТА ПОВЕЧЕ ТЪПАНАРИ ТРЯБВА ДА СЕ ИЗБИЯТ И ТО ПО НАЙ-ЖЕСТОКИЯ НАЧИН.../ПРОСТО НЯМА ДРУГ НАЧИН ЗА ВКАРВАНЕ В ЧОВЕШКИ ОТНОШЕНИЯ!!!!.. ЩЕ ВИ СПОМЕНА САМО ЧИНГИС ХАН, ХИТЛЕР, СТАЛИН, НО В ДЕЙСТВИТЕЛНОСТ ЕВРЕИНА ГАДЕН ЛАВРЕНТИЙ БЕРИЯ!! ЩЕ ГИ ПОСОЧА ОБЩО, БЕЗ ДА ПОСОЧВАМ КОНКРЕТНИ ИМЕНА, ЗАЩОТО ВСИЧКИ ГИ ЗНАЕТЕ....?! НО НЕ МИ ПРЕЧИ ДА ГИ ПОСОЧА. ВЪВ ВСЕКИ ГРАД, СЕЛО И ПАЛАНКА ХОРАТА ГИ ЗНАЯТ! ТЕЗИ КРАДЦИ НЕОБРАЗОВАНИ И ТЪПИ НИ ДОКАРАХА ДО ТОВА ПОЛОЖЕНИЕ...ОКАЗА СЕ , ЧЕ ДРУГ ИЗХОД ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЯМА! УМИРАТ ОТ ГЛАД, ЛИПСА НА РАБОТА И "Е"-тата ПОСТАВЕНИ В ХРАНИТЕ НИ! ДА НЕ ВИ РАЗКАЖА И ЗА ВАКСИНИТЕ...!!!/ИМА ГО В БЛОГА!/. ГОРКИТЕ НАШИ ДЕЦА!!-ЯВНО ГОСПОД СПИ, ИЛИ ТАКА Е РЕШИЛ, - НЕ ЗНАМ! НЕОБХОДИМ Е НОВ ЗАТВОР КАТО БЕЛЕНЕ........ Така, че спокойно приятелю?! Може би и ти си за там?! НЕ ЗНАМ!

    ОтговорИзтриване