четвъртък, 26 ноември 2009 г.

Неизбежния разпад на САЩ! Краят на новия световен ред.

Новият глобален ред на финансовата олигархия и международния ционизъм се прокарва агресивно по света от САЩ, Израел и Европейския съюз.
Ще имат ли ресурс тези сили да установят глобално господство? Много белези сочат, че ресурсите им вече привършват и Глобалният ред е на път да се разпадне, преди да се е установил напълно. Независимите икономики по света вече се измъкват от неговия диктат. Тяхната сила все повече нараства над фалираща Америка. В 21 век Новият световен ред забуксува необратимо. С неговия край ще падне страницата на една епоха и ще се отвори нова...



САЩ са пред катастрофата от 20-те години.

Основни моменти:

- Доларът вече се поддържа изкуствено. По правилата на монетарната либерална икономика, той вече не би трябвало да съществува. Инфлацията в САЩ се е натрупала толкова, че може да изгърми всеки момент.

- Огромен ръст на американския общ дълг - годишния прираст надхвърли 3 трилиона долара.

- При тази инфлация брутния продукт трябва да започне да пада, но статистиците го укриват. Това показва, че правителството вече е разбрало, че не е в състояние да спре срива.

- То се насочва към резки външнополитически действия, за да задържи нещата.Но и външната политика вече не може да спре срива на американската икономика.

- САЩ са на прага на нова рецесия, която ще е по-унищожителна от 30-те години. За да се справят, САЩ трябва да ограничат потреблението, но това ще повлече отрицателен ръст на икономиката и ще разруши социалната структура. Трябва на всяка цена да задържат ръста на потреблението.


- САЩ произвеждат около 20 на сто от световния брутен продукт, но потребяват около 40 на сто. Разликата се осигурява с печатане на долари и нови задължения.
Това е краят не само на американската, а и на световната финансова система.


- САЩ сега както в началото на 20 в., отново се опитват да се насочат към преразпределение на световните ресурси със силови методи. Войната в Ирак е само едно доказателство.


- Пука се и балона на мита за високата производителност и супер динамизма на американската икономика. Едва сега хората започват да разбират, че всичко е свързано с потреблението, а то е на кредит и за чужда сметка.
САЩ е в центъра на глобализираната световна икономика и действа като прахосмукачка, която изсмуква капитали от света - с годишен темп от 800 млрд. долара! Този капитал финансира потреблението на стоки, идващи от внос.


- Огромния търговски дефицит показва, че цялата икономическа система на САЩ не се гради върху реален промишлен потенциал.
Американската промишленост е много слаба или направо я няма.
Войната в Ирак и ураганите и торнадата показаха границите на виртуалната американска икономика. Това е криза на цялата система, изграждана в САЩ от десетилетия. Нейният срив беше забавен от краха и разграбването на СССР.


- Може да има изход, ако американците снижат жизненото равнище с 20 на сто. Но и това е невъзможно, защото САЩ вече не са в състояние да реагират на промишлената конкуренция - особено на Китай.


- Падането на Соц лагера показа, че губи този, който сам се отказва от победата. Предатели като Горбачов още през 70-те години се отказаха от нея, когато Соц лагера предлагаше много по-рационална икономическа система. Ако тя се беше развила, като в Китай, тогава щеше да е икономическо чудо. Отказахме се, изгубихме и престанахме да съществуваме.

- Сега САЩ може да поддържа монопола си върху емисията на долара като световна валута, само с военна сила. Затова, тези, които държат властта там - доларовият емисионен център - ще трябва да прибягват до резки агресивни мерки, може би и до разпалване на ядрен конфликт.

- Вече не може да се спаси нещо като САЩ, чийто общ дълг е 38 трилиона долара, т.е. четири годишни брутни национални продукта. Доларовите хартийки са много повече от реалното производство.
Днес цялата глобална система е една фикция,
която още не е изгърмяла, само защото хората още не са разбрали реалното икономическо състояние.

- Ще наблюдаваме милитаризиране на ситуацията в света - разпалване на регионални конфликти - заради "борбата с тероризма в полза на човечеството и демокрацията" и др. подобни глупости. На тази "борба" ще може да се отдаде спадащото жизнено равнище на американците. Но рано или късно ще се стигне до социални бунтове и дори може би гражданска война там.

Николай Николов

8 коментара:

  1. Според "Не пипай тази книга" на Ян Ван Хелсинг, всичко това(дори и да изглежда като "разпадане" на САЩ),е само част от плана за реализиране на Новия Световен Ред

    ОтговорИзтриване
  2. Може би е така, вече всичко толкова се оплете ,че и аз се обърках!

    ОтговорИзтриване
  3. amerika hte se razpadne okon4atelno do 2020g rusia sazdava evraziski sauz s belarus,ukraina,kazahstan,armenia,uzbekistan,tadjikistan i surbia,za v budejte i bulgaria,venecuela,kuba, viatnam i dr.a kitaiskia uan hte sma4ka dolara do 2018g.prezkazano ot iasnovidkata vanga amerika ke padne sled izbiraneto na 4eren prezident rusia hte ostane edinstvenata svruh super sila sled 2020g.-2025g.v rusia,belarus,ukraina i bulgaria hte ima samo edna ideologia nacionalsocializam-fahizam zig haii...

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. amerika ve4e se razpada,barak obama e verbuvan ot rusnacite ohte prez 2002g.na posehtenie v rusia a otnosno putin toi hte bude prezident na rusia pone do 2024g.turcia hte se srine do 2020g.i hte se razpadne na niakolko 4asti.es suhto hte se razpadne do 2018g.

      Изтриване
  4. nacizma se vazrajda ne samo v rusia a i v ciala evropa do 2018g.evropa hte gori ot nacizam-fahizam.

    ОтговорИзтриване
  5. DANO DA SE RAZPADNE AMERIKA! TAKA KAKTO TE RAZBIHA BALKANITE-YGOSLAVIA, SSSR I BG.....

    ОтговорИзтриване
  6. Има доста специалисти гледам..... един поне грамотен?

    ОтговорИзтриване
  7. КОЙ БРЕ ПРИЯТЕЛЮ?! ПОЯСНИ МИ! ЗА МЕН ЛИ Е ИЛИ НЕ ?! - ИЗВИНЯВАМ СЕ, ЗАЩОТО НЕ РАЗПОЛАГАМ С ВРЕМЕ. ПОСЛЕ АДЕКВАТНО ЩЕ ТИ ОТГОВОРЯ !!!!

    ОтговорИзтриване