четвъртък, 19 ноември 2009 г.

Ваксина против СПИН намалява риска от заболяване

САЩ и тайландски изследователи съобщиха, че експерименталната ваксина намалява риска от инфекция с причинител на ХИВ / СПИН /, почти с една трета. Министърът на здравеопазването на Тайланд обяви това на пресконференция в Банкок в сряда.

Генералният директор на Тайландския отдел за контрол на заболяванията смята получените резултати, за важно научно откритие. В клиничните проучвания се включиха 16 хиляди доброволци. Според учените, ваксината намалява риска от инфекция с 31%. 51 души, получили ваксината са били заразени с ХИВ / СПИН /. Сред получилите плацебо се оказали 74 човека.

Спонсор на шест годишнните научни изследвания е армията на САЩ. Техни представители заявиха, че комбинацията от двата медикамента намалява нивото на ХИВ инфекцията. Учените са нарекли това постижение «голяма крачка към създаването на ефективна ваксина срещу ХИВ / СПИН /».

Дори частично ефективната ваксина може да има значителен положителен ефект. Според оценки на ООН, 7,5 хиляди души в света се заразяват с ХИВ / СПИН / всеки ден. През 2007 г., от СПИН починаха два милиона души.



Все пак смятам, че това са лекарства възстановяващи имунната система, тъй като такъв вирус все още не е открит. Чрез различни въздействия, се стига до понижаване или увреждане на имунната система, което води до тежки последствия и от най - лекото заболяване. / Собствен коментар /. За справка:

http://nikolaijambol.blogspot.com/2009/11/blog-post_12.html


Николай Николов

Няма коментари:

Публикуване на коментар