сряда, 17 февруари 2010 г.

Световна конспирация срещу здравето.


Казва се, че чрез генното инженерство успешно може да се изхрани увеличаващото се население на Земята. Но всяка година се изхвърлят тонове храна за да се поддържат изкуствено високи цени, докато милиони умират от глад в развиващите се страни. Явно е, че проблемът е икономически, а не хранителен.

При генното инженерство се преминава между видовата граница - прехвърлят се гени от 1 вид на друг, и това няма нищо общо с хилядолетното кръстосване в рамките на един и същ вид растения или животни. В природата такъв механизъм не съществува, затова генно изменените храни са съвсем различни от естествените и съответно - чужди за организма.
Самата техника на внедряване на генетичен материал не е напълно контролируема и ефектът върху приемника в далечен план е неизвестен и неизследван.
Генното инженерство използва изкуствено създадени паразитни генни елементи, включително и вируси, като вектори (преносители), вкарващи противоестествено гени в клетката.
В генното инженерство има много повече неясни въпроси и потенциални опасности, отколкото дори и само теоретично доказани ползи. От 60-те години биолозите могат да локализират и идентифицират отделните хромозоми и гени и да определят последователността на гените в ДНК. През 1986 г. вече се знаят местата на 1500 гена в човешките хромозоми. През 1987 г. е обявено изготвянето на първата човешка генна карта.
Сега стотици млн.$ се разходват за проучвания на ДНК на различни растения, животни и микроорганизми. Техниките за манипулиране на гените непрекъснато се усъвършенстват. Вече са създадени хибридни същества (химери) с генетичен материал от човек и от животински видове, клониран е бозайник.
През 1984 г. в Англия е създадено ново същество - овцо-коза. През 1985 г. се присажда ген от светулка в тютюн - тютюн с фосфоресциращи листа! През 1993 г. американецът Джери Хол клонира за пръв път човешки ембрион, което предизвиква голямо обществено възмущение и опитите са прекратени (поне официално). През 1997 г.е клонирано първото млекопитаещо - овцата Доли. Обществеността упорито негодува в голям брой от случаите, но после експериментите продължават (например после е клонирана овцата Поли).
Генното инженерство теоретично дава възможности за неограничено масово "производство по поръчка" на идентични копия от едно и също животно, неразличими от оригинала.
През 1997 г. японците имплантират цяла човешка хромозома в генома на мишка и поколението и вече произвежда човешки антитела. Гени за устойчивост срещу студ от риба камбала са присадени на костур и пъстърва.
Сътворена е бактерия, която изяжда солите в медната (Cu) руда = добив на Cu. Създадени са бактерии, произвеждащи пластмаси с различна степен на еластичност.
Въвеждат се гени в дърветата за по-бърз растеж и по-голяма издръжливост на болести, студ и суша, и да дават по-големи количества целулоза.
Някои разчитат на биотехнологиите за пречистване на индустриалните отпадъци, които в САЩ са 200 млн.т/год. и обезвреждането им изисква 1.3 трильона $.
Работи се по "суперживотни", даващи много вълна, мляко и месо, или да бъдат биохимични фабрики за субстанции и медикаменти, и за органи за присаждане на хора.
Генното инженерство е дало вече стотици ваксини и медикаменти, например: ваксината за хепатит-В, човешки инсулин и др. През 2000г. Великобритания издава закон, регламентиращ опитите за клониране с терапевтична цел.
След 2001г. започват експерименти за клониране на човешко бебе.
Насилие над природата - ето до къде водят стремежът за печалба и контрол, както и псевдонаучните амбиции. Има реална опасност в отровената с отпадъци екосистема на Земята да се появят десетки хиляди видове генно променени бактерии, вируси, растения и животни. Това ще доведе до хаос в биосферата и до тотално генетично замърсяване с непредвидими последствия. Например вируси като преносители на гени, могат да вкарат в организма ново възникнали алергени и токсини с непредсказуем ефект.
Прехвърлянето на изкуствени комбинации от генен материал между несвързани организми (организми от различни видове) нарушава генетичната матрица на гостоприемника.
Генно изменени бактерии, дрожди, растения и животни непредвидено започват да произвеждат токсични вещества. Така в САЩ през 1989 г. възниква епидемия, обхващаща 5000 души - нова болест от токсин, страничен продукт на ГИ-бактерия за производство на хранителната добавка L-триптофан (аминокиселина). 37 души умират, а 1500 са с трайни увреждания.
Друг проблем: поради използваните много силни хербициди, растенията чрез генното инженерство се правят устойчиви на тях. Така други, хармонично развиващи се растителни и животински видове ще бъдат изтласкани и унищожени което е нарушаване на еко-равновесието.
Има опасност от обмен между генно обработени растения (например тютюн) и плевелите - чрез полените. Така плевелите ще станат устойчиви на хербициди и ще се разпространят в още по-големи количества, тогава ще се създадат още по-токсични хербициди за борба с плевелите и т.н.
Генното инженерство създава растения, произвеждащи собствени пестициди във всяка своя клетка и то непрекъснато. Така растенията се превръщат в отрова.


Компанията Monsanto е създала "семена терминатори". Растението от тях дава плод само 1 година. Целта е да се купуват семена всяка година. Но така чрез полени могат да се заразят генетично и други култури. Тези семена дават по-малко устойчиви растения, даващи и по-малка реколта. Така ще се купуват и повече хербициди. Голям брой фермери ще банкрутират и стопанствата им ще бъдат изкупени на безценица от големите компании. Но всичко това няма нищо общо с подобряване изхранването на човечеството. Някъде вече се обработват така семена на ориз, пшеница, соя, сорго (тропическо растение).
Създадени са бактерии за производство (в контейнер) на ванилия, на масло от канела. Плантаторите ще се разорят.
Вече 60% от соята в соевите олио, брашно, лецитин и протеин е генно изменена. За царевицата този процент е 50%. Генетично се модифицират домати, тикви, картофи и др. Алчни компании тъпчат с купища различни гени от вируси, бактерии, насекоми и животни - плодовете, зеленчуците и зърнените храни. Какво ще стане ако това безумие продължи само още няколко години?
Създават се, чрез генното инженерство, нови организми, изяждащи вредителите по различните култури. Но тях кой ще изяде - те стават част от нашата еко-система, възпроизвеждат се ...


Възможно е чрез генното инженерство създаване на смъртоносно оръжие за унищожение на определени етнически групи - оръжие с избирателна способност. Разпространява се чрез газ, спрей във водоизточниците и убива, прави хората безплодни, причинява раждане на деца с малформации. Така диктаторът ще избива групите, които не го поддържат.


Технологичният напредък значително е изпреварил духовния. Шепа транснационални компании, научни институти и правителства може да държи патента върху гените на човешката раса и за микроорганизмите, растенията и животните, и да се разпорежда с тях което е равно на безпрецедентна власт да диктуват условията на живот.


Компаниите си плащат за да не пишат по етикетите, че храната е от генното инженерство, дори пишат "органични" храни. САЩ не задължава маркировка за генно изменените храни. Всички консултанти и научни институти са подкупени.


Доктор Атанас Гълъбов


Николай Николов
Вижте и тук:
http://nikolaijambol.blogspot.com/2010/02/blog-post_18.html

38 коментара:

  1. ti si lud. sigurno na kompitera mu wika6 adska ma6ina i pla4e6 za kalkulatorite ot minalia wek.
    kato ne ti se iadat genno modificirani hrani - hwa6tai motikata i se oprawiai. aman ot psevdou4eni i psevdoekolozi

    ОтговорИзтриване
  2. Evala! Samo da dobawq 4e nutrigenomics e mlada disciplina koqto izsledwa kak hranata aktivira i deaktivira geni. Naprimer beli laboratorni mi6ki stavat sivi ako se hranqt s dieta identi4na na tazi v habitata im. Posledstwiqta - koi znae kakwo 6testane ako qdem gmo. Protivno na tova koeto se opitvat da nalojat kato mnenie gmo ne e bezobasna alternativa. Dori i da be6e cenata koqto biospherata 6te plati e twyrde wisoka.

    ОтговорИзтриване
  3. Вярно е много неща не са доказани / а са обосновани само теоретично / , но какво от това... същото важи и за Вселената и законите които действат между различните звездни структури ! Какво искате... да спрем да изстрелваме ракети в Космоса и да не пращаме космически телескопи пак там ? Да спрем развитието на науката ? Така ли ? Моите извинения... и моята баба никога не се качи в асансьор... беше го анатемосала и до преклона възраст се качваше и слизаше по стълбите. Дядо ми пък не вярваше , че има машина която коси канавката покрай пътищата... докато не му донесох една снимка направена в Германия от мен !
    Генетиката е част от Науката... и всичко това което върши е с една единствена цел ... да опознаем светът който ни заобикаля по-добре. Вярно е ... някой от нещата които прави ги няма в Природата... но да сте виждали вървета по които растат мобилни телефони , например ? Наиситна звучи примамливо , ако Природата беше се погрижила да направи светещи цветя , например ! Като във филма "Аватар" . Сега нямаше да ни трябва да мислим от къде да произвеждаме елекртичество... всеки щеше да си къса по едно-две букетчета или да си вземе от магазина една-две саксийки... и да си осветява къщата ! Да , но поне на Земята такива цветя няма !

    ОтговорИзтриване
  4. И целия този коментар не се основава на абсолютно никакви научни факти!

    Господин докторе, от няколко месеца стана популярно да се говори за ГМО, активно следя всякакви новини и коментари по темата, НО не намирам НИТО ЕДНА научна статия или изследване, което да отразява въздействието на тези организми. Със същата сериозност аз мога да напиша точно обратните твърдения, на Вашите.

    "Всички консултанти и научни институти са подкупени." - Абсурдно твърдение!

    ОтговорИзтриване
  5. Това са само кратки изнадки от книгата на Доктор Атанас Гълъбов, кято има същото заглавие и има размисли по много други проблеми. Там са приведени и доказателства. Тук съм публикувал само факти и извадки и не претендирам да съм "доктор".
    С уважение: Николай Николов

    ОтговорИзтриване
  6. Относно първия коментар, какво да кажа! То бива, бива просташко отношение, но от къде и защо тази злоба?! Относно компютрите съм израснал с тях,Занимавал съм се още когато интернет беше нещо за което само се говореше и ползвам освен всички отрочета на уиндоус,/ сега 7/, а и линукс, UNIX и МАК. Така, че не знам защо обиждаш без основание и без да ме познаваш. Всичко добро

    ОтговорИзтриване
  7. http://www.scribd.com/doc/4056547/-
    Тук се намира книгата на Атанас Гълабов и е написана през 2001година.

    ОтговорИзтриване
  8. Всичко написано по горе е вярно.
    Благодарим на Николай Николов за куража да публикува тези истини в блога си.
    Знам че един ден ще платим за мълчанието си много висока цена. Ние и нашите деца ще сме жертвите на тези жестоки експерименти.

    ОтговорИзтриване
  9. Гледайте филма "Светът според Монсанто" - "Le monde selon Monsanto" филма е на френска разледваща журналистка и показва на практика всичко описано в горната статия. Филна го има из торент сайтовете преведен, както и в http://kolibka.com/ сайта за научно-популярни филми

    ОтговорИзтриване
  10. Съгласна съм с написаното.Трябва да прозрем отвъд високопарните слова,че всичко е за доброто на човечеството,Трябва да се замислим чии интереси обслужват генномодифицираните храни.
    И тютюнът е бил модерен,когато е внесен в Европа по време на Великите географски открити и колко века ни трябваха за да открием вредното му действие....Нека да се направят продължителни изследвания а не ние да сме опитните мишки.
    Когато президента Обама заяви ,че ползва тези храни ,тогава да се лигитемират и в БГ.

    ОтговорИзтриване
  11. На мен лично статията ми въздейства като шамар - потресе ме. Не съм запознат с това какво се върши в генните и биохимични лаборатории по цял свят, но си дадох сметка, че когато аз бях дете имаше 3 антибиотика /бисептол, пиницилин и гентамицин/, а сега дори и при най добро желание не ми е по силите да се сетя колко вида антибиотици е пила собствената ми дъщеря. Всичко това води до една основна теза - ние сме по податливи на вирусни и бактериални инфенции, а те самите по устойчиви на всички прилагани от нас антибиотици и други подобни. Явно твхната устойчивост нараства, те се изменят - мутират, а ние отслабваме собствения си имунитен по един или друг начин. Дали това има връзка генното инженерство - не мога да дам позитивен отговор, но на мен лично ми се струва, че няма нищо случайно на този свят. А що се отнася до алността на хората - тя е безпределна и безкруполна.........

    ОтговорИзтриване
  12. Напълно съм съгласна с цялата статия. Всичко в нея е абсолютната истина, а който казва, че това са абсурди, просто да се поинтересува малко повече или да не изказва мнение. Писна ми от хора, които не виждат по-далече от носа си. Жалкото е, че не виждат какво става със заобикалящия ги свят. Човечеството върви към собствената си гибел, и ако сами не си помогнем - няма кой.

    ОтговорИзтриване
  13. Напълно подкрепям автора на статията! Нека не се залъгваме - нашата земя е изхранвала и нас, изхранвала е и голяма част от Съветския Съюз. Храната не достига не защото няма ресурс, а защото разни плиткоумни мутрафони, заслепени от печалбите и не без помощта на държавата, смачкват регулярно и целенасочено селското стопанство. Нямаме нужда от ходещи домати и самонарязващи се краставици. Искаме си нашите домати! Оставете селяните да излязат на пазара и ще се давим с плодове и зеленчуци!

    ОтговорИзтриване
  14. ИСТИНАТА Е НЯКЪДЕ ТАМ...СОВИТЕ НЕ СА ТОВА,КОЕТО СА!

    ОтговорИзтриване
  15. Имало едно време една пъстърва, която издържала на студ и се хранела повече отколкото трябва. Така тя оцеляла повече време отколкото й било писано и изяла повече отколкото трябвало. В резултат на това еди си какви рибки в еди си коя река намялали драстично...В следсвтвие на което другите хищници които се хранели с тези рибки започнали да измират от глад...но какво пък толкова. Всичко е в името на науката. Нали в Германия така правят...Смешковци...

    ОтговорИзтриване
  16. Поздравления за статията. Особено ми хареса, изявлението, че технологично сме по-напреднали, отколкото духовно. Прав сте, г-не! За съжаление, някой ден ще си платим и то доста скъпо, не само за генно-модифицираните храни, но и за всички останали престъпления спрямо човек и природа. Въпреки, че и в момента си плащаме. Дано някой ден човечеството се осъзнае и разбере, че алчността и страхът са най-големите ни врагове, и ги отхвърли напълно от живота си.

    ОтговорИзтриване
  17. Bravo, dobre sintezirano. Problemut e v tova, che obshtestvoto ne misli. Horata si plachat da budat machkani. Naistina otklonenieto ot prirodnia kurs v koiato i da e posoka shte ima fatalni posledici, zashtoto prirodata beshe v balans i nie biahme chast ot nego. Kato narushim balansa shte posledvat izmenenia. Az sum analitik, kolkoto poveche cheta i se zanimavam s firmi i modeli, tolkova poveche vijdam, che v sistemata e zalojeno samorazrushenie. Ne viarvam horata da proumeiat na tozi etap za kakvo stava duma (s izkljuchenie na edni 5-10%, no te sa kraino nedostatuchni da promeniat kakvoto i da bilo). Kato pochnat da im se rajdat deca s 6 prusta (nedai boje) shte zapochnat da viniat vsichki drugi, no ne i sebe si za greshkite. Togava obache shte bude prekaleno kusno!

    ОтговорИзтриване
  18. http://www.yogainside.info/spodeleno/genno_modificirani_hrani.html

    ОтговорИзтриване
  19. Потърсих филма "Le monde selon Monsanto",за съжаление не го открих/?????/.
    Що се отнася до статията, смятам, че никакви предупреждения не могат да спрат човешката глупост и алчност..
    Никой не иска да спира прогреса, но когато неконтролируемо и безотговорно унищожаваме природата, следва ответна реакция, нали?!
    Кой би дал на детето си за играчка бомба, за да " не спира прогреса" му?????

    ОтговорИзтриване
  20. Браво, Николай!
    Нека не забравяме, че в края на втората световна война американците са се готвили да хвърлят атомна бомба над Берлин и единствено капитулацията на Германия е "отклонила" бомбите им към Хирошима и Нагасаки. Информация за това излезе официално през миналата година.
    ГМО са просто бизнес, както и ядреното въоръжаване. Ядрените арсенали обаче отдавна са препълнени, а приложното поле на ГМО изглежда неограничено. Бизнесът си е бизнес.

    ОтговорИзтриване
  21. "Технологичният напредък значително е изпреварил духовния." - в това се крие разковничето на проблема, науката и прогресът никога не могат да бъдат нещо лошо, лоши са порочните дейности за които хората ги използват понякога.

    ОтговорИзтриване
  22. Никой не е доказал вредата от ГМО, всичко написано е вярно, но извадено от контекста и е чиста спекулация. Това, че не разбираме нещо или че то е ново, не значи че трябва да го отричаме. Очевидно е че ГМО дават по-добри добиви и улесняват стопанството и медицината. Ако се докаже че има вреда да се спрът, ако не всички да млъкнат. Светът все повече се влияе от групата на кресливите дето всичко от което се изкарват пари или се предлага от големите компании е лошо - пример: "глобално зтопляне", "ГМО", "забрана на тютюна", "да се забранят мазните и слдки храни", "забрана на алкохола" и т.н. Проблема на кресльовците е че не осъзнават че насаждат чист фашизъм и ограничаване свободата на хората, Хитлер и той е бил кресльо на когото са повярвали, тогава големия вредител са били евреите. Ако не се усетят кресльовците дават поле за развитие точно на тези срещу които се борят, защото енергоспестяващите лампи пак ги правят във "Филипс", а не в къщи, само дето са 30 пъти по-скъпи и всичко заради "глобалното затопляне". Събудете се помислете и после започвайте да кряскате.

    ОтговорИзтриване
  23. Tazi informatsia e tolkova plasheshta i otchaivashta. Neshto triabva da se napravi za da se sprat horata ot samounishtojenie. Tezi hora niamat li detsa i ne misliat li za tiahnoto badeshte!

    ОтговорИзтриване
  24. Една добра новина - наближава Страшният Съд. Земята ще бъде рециклирана както стара печка в доменна пещ и ще стане като нова, даже малко по-добра. Ще има хиляда години мир. Еничарите на злото, ще бъдат поселени на друга планета, даже първие композиции вече са отпътували. Ще настъпи Царството Божие. Земята ще продъжи заедно със Слънцето по пътя си напред и нагоре към по-светлите сфери на Битието.

    ОтговорИзтриване
  25. Искам да вметна, че т.н. енергоспестяващи лампи /те са на принципа но луминесцентните тръби/ не са чак толкова безопасни за зрението. Те ако не съблюдава строг контрол не трябва да надхвърлят топлино число 4000. Китайските и тези по автомобилите/пак от Китай/достигат до 7000 К, което се вижда като по - синя и по дневна светлина, но излъчват повече ултравиолетови лъчи и светят по малко така, че и тук ползата е 50 на 50.Преди 20години в щатите бяха забранили луминесцентните тръби, защото предизвикваха рак на очите.

    ОтговорИзтриване
  26. V otgovor na edin ot komentarite. Vsushtnost Aktivnostta po "Globalnoto zatopliane" ne e rezultat ot deistviata na "kreslivite" - kakto gi/ni kategorizirash ti. Vsushtnost prichinata e ikonomicheski i politicheski interesi. Kakt stana iasno, 3-ma ot uchenite na vurha na komisisata, koiato e izgotviala doklada za globalnoto zatopliane sa podpraviali suvsem umishleno istoricheski danni, za da pokajat po-golemi otklonenia ot normite i da nakarat sveta da trugne v druga posoka. Znaesh li, che tova e mnogo izgodno na Sasht. Rusia ima mnogo golemi resursi ot gaz, a tova e pazarna sila. Vsushtnost nivata na CO2 sa bili mnogo po-visoki predi i sega niama globalno zatopliane. A kolkoto do novovuvedeniata - dosega povecheto ot modernizaciite sa pokazali vre4den efekt v dulgosrochen plan. Uchenite ne sa magiosnici, te prosto subirat danni puskat regresiika, koiato ne vuv vsichki sluchai e 100% nadejdna. I taka. Ama kogato se poiavi nov produkt e neobhodimo vreme, mnogo vreme za da se vidiat efektite. Naprimer vredata ot vaksinite se okazva mnogo po-goliama ot polzata ili antibioticite.

    ОтговорИзтриване
  27. много добра статия Ники.жалкото е,че се навъдиха много платене разбирачи,които се опитват да разводнят сериозността на проблема с ГМО.мачкаи до дупка и да не ти пука от никои платен"професор"

    ОтговорИзтриване
  28. Всяка година изнасяме по няколко милиона тона пшеница и царевица. Къде ни е фуражната криза, г-н Министре?

    ОтговорИзтриване
  29. Не знам кой е "министъра", но ако изнасяме наистина то това значи, че няма кой дя я яде, тоест внасяме животински продукти главно от вън!

    ОтговорИзтриване
  30. Изчел съм почти всичко от книгата на д-р Гълъбов и благодарение на средното си образование получено през миналия век не ми е трудно да отсея кое е истина и кое не.Синът ми е почти на 11 г.а ме го ни на килограми и ръст и почти всеки негов връстник е с наднормено тегло.Така че,Уважаеми РОДИТЕЛИ ЧЕТЕТЕ,ИНФОРМИРАЙТЕ СЕ,СЪМНЯВАЙТЕ СЕ ,за да не се окажете ГРЕШНИЦИ пред децата си .И най-тъпото оправдание което чувам е- "Ами с какво да ги храним -това има в "Kaufland".На вярващите и любознателните препоръчвам -"Sugar-The.Bitter.Truth" "The World
    According to Monsanto 2008"-това са две филмчета които ги има в "Zam......"

    ОтговорИзтриване
  31. За "Анонимен"-1 по повод баба му,за "Анонимен"-2, който не пише на кирилица и за Yassen:
    Вероятно сте родени след Чернобил и върхът на кулинарията за вас е McDonald's и бургери, а бройлерите в супера са си направо дивеч. Ама не е така и слава Богу! Надявам се никога да нямата възможност да взимате управленски решения, защото такива като вас някога се взели и решението за ядрените бомбардировки. Ами то е едно и също - докато не го пробваш, няма да разбереш какво е. Лошото е, че резултатите ги научавате след доста години и не вие, а децата и внуците ви. Ама тях няма как да ги питате, нали? А и да ги питате тогава, вече ще е много късно! И пак - дано тези неща никога не зависят от вас!

    ОтговорИзтриване
  32. Истината винаги се прикрива от платени организаций, и от заблудени от тях хора. Не искам да ги обидя, нека се замислят и тогава да защитават нещо! По принцип в България се създадоха толкова организазий за защита на, кучета, мангали , хомосексуалисти и т. н., които се спонсорират от запад, че вече не можем да се преборим с тях. Парите на фона на беднотията, за тях са "Истината", за наше съжаление. Аз не се поддадох на това и затова, въпреки образованието си винаги съм БЕЗРАБОТЕН! Дано Господ ми помогне когато си замина от този свят!Всичко добро!

    ОтговорИзтриване